Yvonne Piller

Beelden van paarden zijn de specialiteit van Yvonne Piller

Haar opleiding kreeg Yvonne Piller bij diverse beeldhouwers, o.a. Joris Verdonkschot, Karel Gomes en een module bij de Wackers Academie. Ook in Italië aan de Florence Academy of Art volgde zij lessen van Sanne van Tongeren in het boetseren van levensechte portretten.

Bronzen portretten van kinderen en volwassenen worden door Yvonne Piller in opdracht uitgevoerd.

Andere favoriete onderwerpen zijn dieren, zoals vogels en honden. Het laten maken van een beeld van een eigen hond in welk formaat dan ook, is eveneens mogelijk.

Yvonne Piller
Yvonne Piller Harddraverij Santpoort brons levensgroot

De draver

In Santpoort-Noord staat ‘De Draver’, een levensgroot standbeeld van het logo van de kortebaandraverij van de jaarlijkse Santpoortse Feestweek.  

Dit door Yvonne Piller vervaardigde beeld werd onthuld in 2009 door Hans Eysvogel, de oud-commentator en paardenkenner van Studio Sport. Het is een geschenk van de stichting Maria van Schuijlenburg aan de bevolking van de gemeente Velsen ter ere van de 250ste harddraverij in Santpoort.

De Draver, zoals het beeld genoemd is, staat bij de entree van het dorp op de rotonde bij de Wüstelaan.

Yvonne Piller

Olympisch kampioen De Sjiem

Yvonne Piller maakt gelijkende beelden van paarden in opdracht. Zo werd ook Olympisch sportpaardDE SJIEM vereeuwigd in brons, het paard waarmee Jeroen Dubbeldam in 2000 Olympisch kampioen werd in Sydney. De Sjiem verdient zeker een monument: hij werd olympisch kampioen in Sydney in 2000, won de Grote Prijs van Aken in 2001 en bereikte de tweede plaats in de Grote Prijs van Amsterdam.